Els Serveis Territorials d'Ensenyament presenten el nou programa europeu Erasmus+ al professorat gironí

2014-02-12 20:00

Els Serveis Territorials d’Ensenyament han presentat avui el nou programa Erasmus + al professorat de les comarques gironines. Més de 140 docents de centres de primària i secundària de les comarques gironines han assistit a la conferència que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona. La xerrada ha anat enfocada a explicar Erasmus+, no en la seva globalitat, sinó concretament en les accions de l’àmbit d’ensenyament.

José Antonio Martin, subdirector general de Programes, Formació i Innovació del Departament d’Ensenyament, i Josep Fernández, adjunt al director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, han fet la presentació del nou programa que comença aquest 2014 i s’allargarà fins el 2020. Erasmus+ comporta un increment significatiu dels fons destinats al desenvolupament del coneixement i les habilitats. De fet, el programa europeu reforça les oportunitats de mobilitat i de cooperació. Concretament, hi haurà més fons destinats als estudiants d’ensenyaments superiors i als professionals, formadors, professorat i educadors que vulguin estudiar, formar-se, ensenyar, treballar o fer accions de voluntariat a l’estranger.

Durant la sessió s’ha fet especial èmfasi a dues de les accions principals del programa: la primera, la mobilitat per l’aprenentatge, que ofereix l’oportunitat de formació per als professionals per desenvolupar-se en països de la Unió Europea i també de fora. La segona, la cooperació per a la innovació, que facilita l’associació entre institucions educatives per promoure el desenvolupament de pràctiques innovadores en educació i formació. L’objectiu de la sessió és la d’incentivar l’aplicació del programa als centres escolars i a les xarxes de la comunitat educativa de les comarques gironines.