Els serveis de Joventut del Consell Comarcal i l'Ajuntament compartiran l'espai de l'antic alberg

2013-03-07 08:00

L’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà han arribat a un acord mitjançant el qual s’ha signat un conveni inter-administratiu que suposa un impuls per a les polítiques juvenils de la comarca i de la seva capital al situar, en un mateix espai, els serveis comarcals i municipals de l’àrea. També és disposarà d’un pressupost comú, xifrat en 65.000 euros, per a l’execució de polítiques conjuntes. 

En virtut d’aquest conveni, l’espai de l’antic alberg de Figueres, on actualment hi ha l’Oficina Comarcal de Joventut, serà, a partir d’ara, també seu municipal del servei de Joventut de l’Ajuntament. El Consell Comarcal i el consistori posaran en funcionament una oficina única de Joventut (punt d'informació juvenil) i cadascuna de les dues administracions hi aportarà els mitjans tècnics i funcionals sota el nom d’una sola marca o denominació. 

Aquesta oficina compartida tindrà com a missions principals: 

a) Ser una oficina d’emancipació juvenil. És a dir, consolidar un punt integrat d’informació juvenil per tal que les persones joves tinguin accés a informació, orientació, a programes dissenyats per a garantir la seva formació, als canals de participació adequats per tal que puguin canalitzar les seves inquietuds, i, en definitiva, facilitar-los l’assoliment de la seva emancipació.
b) Impulsar i coordinar aquells programes específics, polítiques de suport, accions i activitats destinades als joves del municipi i la comarca.
c) Crear una marca de referència. Aconseguir que els programes i recursos a disposició dels joves siguin coneguts i aprofitats pel màxim nombre d’usuaris. A part de centralitzar els sistemes d’informació, s’ha d’elaborar una guia de serveis a la joventut, generar dinàmiques de comunicació d’activitats en l’espai dos punt zero, generar una marca, un logotip, alguna imatge que identifiqui el servei i que les persones joves associïn automàticament a temes i recursos que són o poden ser del seu interès. 

El regidor de Joventut, i també conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, es mostra satisfet  "perquè amb l'acord donem resposta a una reivindicació històrica del jovent de Figueres i comarca: crear un punt juvenil de referència a l'Alt Empordà. A més, amb aquesta mancomunació de serveis, Figueres es converteix en el punt neuràlgic dels serveis comarcals de joventut, i és que molts dels joves que no disposen d'aquests serveis als seus pobles o municipis venen a estudiar a la capital". Aquest model de funcionament s’ha portat amb èxit a d'altres llocs. L’oficina de la Selva a Santa Coloma de Farners és potser l’exemple més proper.