Els regidors no adscrits demanen a la Generalitat que contracti seguretat privada a l'estació de bus de Figueres

2021-10-21 11:00

Els regidors no adscrits de l’Ajuntament de Figueres -Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández- proposen que la Generalitat contracti un servei de seguretat privada a l’estació d’autobusos de Figueres per posar fi als problemes delinqüencials i d’incivisme que es repeteixen a diari en aquest equipament. 

Els tres regidors han traslladat a la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, i al director territorial a Girona del Departament de Polítiques Digitals i Territori, Pere Saló, la necessitat de posar un mínim de dos vigilants privats durant les hores d’obertura al públic de l’estació, que està concessionada a l’empresa Gestora de Transports Costa Brava. 

Arbolí, Albert i Fernández expliquen, a través de la petició que han fet als dos alts càrrecs de la Generalitat, que l’estació d’autobusos de Figueres “es troba en un progressiu estat de degradació que aquests últims anys s’ha intensificat a causa de la presència habitual de grups de persones incíviques”. Els tres regidors alerten que aquesta situació està ja “alterant el funcionament habitual de l’estació, amb dificultats per accedir-hi des de la porta principal, l’ocupació dels serveis públics i el vestíbul i causant contínues molèsties als usuaris”. 

El fet que les instal·lacions no comptin amb cap mena de servei de seguretat “ha provocat l’enquistament d’aquesta problemàtica, que ja s’ha convertit en un problema que degrada la imatge pública de la ciutat, causa indefensió en els viatgers, repercuteix en la convivència de tot l’entorn del barri de l’Estació i provoca contínues molèsties als veïns”. Els regidors figuerencs mantenen que la seguretat privada permetria resoldre bona part d’aquest conflicte, tal i com ja passa a la veïna estació del ferrocarril de Renfe, que compta permanentment amb vigilants privats. 

“La millora de la seguretat repercutiria de forma notable en un millor servei de transport públic i en una major sensació de seguretat i confort a l’estació i tot el seu entorn”, han afegit. 

Aquesta petició es produeix mig any després que el govern municipal ja demanés a l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, mesures per incrementar la neteja i la seguretat en aquest espai. També l’Associació de Veïns del Barri de l’Estació ha denunciat de
forma reiterada la problemàtica que es repeteix a diari en aquest equipament.

Imatges d'una baralla captada per un veí