Els regidors de Ciutadans proposen una Setmana del Comerç de Figueres

2016-08-16 11:00

El grup municipal de Ciutadans (C’s) a Figueres aposta per impulsar una setmana temàtica dedicada al comerç. El regidor de C’s, Toni Pérez, ha explicat que la formació taronja “presentarà al ple de setembre una moció que insta al equip de govern a impulsar la Setmana del Comerç de Figueres, aquesta mesura reforça la iniciativa de juliol de C’s sobre la creació d’un Consell de Turisme”. I ha destacat la necessitat de que “el Consell inclogui al comerç local, principal sector productiu de la ciutat”.

El regidor de Ciutadans ha detallat que la proposta pretén que “durant una setmana es duguin a terme activitats, conferències, seminaris, debats i jornades de conscienciació per a la gent jove”. I ha afegit també que “a la setmana del Comerç de Figueres l’ambient pretén ser festiu i de col·laboració i reunir a tot el comerç de la ciutat, tant del centre com dels barris, per animar les vendes i posar l'accent en la importància d'aquest sector”.

Toni Pérez ha manifestat que “les petites i mitjanes empreses són la base de l'economia de la nostra ciutat i que entorn al 85% es concentra en el sector serveis”. Tanmateix, ha recordat que “la crisi econòmica ha ressentit especialment al comerç de la ciutat obligant a moltes empreses a acomiadar treballadors o fins i tot a tancar”. Per aquest motiu, ha apostat perquè “des de l’Ajuntament es promoguin i recolzin totes aquelles iniciatives que busquin l'activació i dinamització del comerç a Figueres”.

Finalment, el regidor de Ciutadans ha assegurat que “un comerç dinàmic és clau per a la nostra ciutat ja que crea riquesa i ocupació, i enforteix l'economia local i contribueix a la seva recuperació, millorant les possibilitats de futur dels nostres barris.” Per això, ha assegurat que “s’ha de donar una importància estratègica al comerç i el sector serveis en el teixit econòmic i social de Figueres”. En aquest sentit, ha assegurat que “les iniciatives de C’s envers el turisme i el comerç, s’ampliaran en els propers mesos amb propostes per a la reactivació industrial”.