Els quatre socis del govern municipal de Figueres renuncien a les aportacions econòmiques de grup de l'Ajuntament i Junts per Figueres lamenta que no s'hagi comptat amb ells que ho havien proposat

2020-04-21 12:30

Els quatre partits que conformen el govern de Figueres (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) han anunciat que renuncien aquest mes d’abril a l’aportació que la corporació fa a tots els grups municipals que conformen el consistori. A partir del mes de maig i fins el mes de desembre els grups renunciaran a la meitat de l’aportació que reben per grup.

L’objectiu de la decisió, presa en una reunió de govern, -han explicat "és poder destinar aquests diners a pal·liar els efectes econòmics i socials de la COVID-19 i revertir-los d’aquesta manera al desenvolupament de polítiques per a la ciutadania". 

Davant d'aquest anunci Junts per Figueres ha manifestat que celebren "que el quadripartit comenci a aplicar les nostres mesures del pla de recuperació econòmica i social Reactivem Figueres, que en una de les 24 mesures ja proposava la suspensió dels pagaments de les aportacions als grups municipals". La formació que encapçala Jordi Masquef recorda que "aquestes aportacions, que no tenen res a veure amb els sous o retribucions dels regidors, són les assignacions que des de l’Ajuntament es paguen a tots els grups municipals per contribuir al seu funcionament ordinari".

Junts per Figueres ha lamentat que no s'hagi comptat amb la resta de formacions del consistori "aquesta era una nova oportunitat per demostrar la voluntat de consens amb tots els grups i no per prendre decisions de forma unilateral en moments que requereixen de grans acords polítics".

Junts per Figueres ha anunciat que renunciarà al 100% de l’assignació del grup municipal, "tal i com ja plantejàvem al pla perquè es pactés entre els sis grups amb representació a l’Ajuntament, i insistim en crear un grup de treball conjunt entre tots els grups i els agents socials, econòmics i culturals de la ciutat per estudiar i consensuar les mesures de reactivació".

Per la seva part Ciutadans proposa la reducció del 25% del sou de tots els regidors i els càrrecs de confiança de l'Ajuntament. El seu portaveu, Héctor Amelló, ha manifestat que ara “és moment de ser exemplars” davant la crisi sanitària, social i econòmica que suposa el coronavirus perquè “centenars de famílies han vist reduïts els seus ingressos, milers de ciutadans s'han vist afectats per un ERTE, els autònoms i comerciants de Figueres estan amb les persianes baixades i zero euros a la caixa”. Per totes aquestes raons, Amelló ha demanat un esforç a tots els càrrecs electes i càrrecs de confiança per a prioritzar l'ajuda a famílies, autònoms i empreses.