Els Premis Memorial Pere Fiol per a fomentar el benestar animal entre els escolars ja tenen guanyadors

2024-06-21 10:00

Les escoles del Far d’Empordà, Vilajuïga i Sils han estat les guanyadores de la primera edició dels Premis Memorial Pere Fiol que promou l'associació Projecte LOLA. La finalitat d’aquests premis és incentivar entre els nens i nenes l'amor, l'empatia i la compassió cap als animals.

"Cada any visitem escoles amb el nostre projecte educatiu La Lola va a l'escola i creiem que faltava un pas més per tancar la nostra activitat. Per això, vam decidir establir un concurs en què la mainada pogués plasmar en un dibuix la seva visió sobre què, segons ells, podem fer per ajudar els animals a ser més feliços. En aquesta primera edició, hem treballat amb la mainada de primer i segon de Primària, estem molt contentes amb la rebuda i el resultat", explica Noemí Morales, presidenta de l'associació.

"No tirem petards”, d'en Gio, “Necessiten que li facin moixaines”, de la Leyre i “No hem de comprar animals, s'han d'adoptar", de la Nora, han estat les tres obres guanyadores d’aquesta primera edició dels Premis Memorial Pere Fiol. Uns dibuixos que mostren algunes de les principals problemàtiques que pateixen els animals i que la mainada cada cop n’és més conscient; és a dir, que es tracta d’un pas important.

Les escoles guanyadores han rebut un trofeu i un lot de llibres de temàtica animalista i social per a les seves biblioteques. En aquesta edició, s’ha valorat molt especialment la implicació de les escoles i la participació de l’alumnat. Així mateix, ho explica Maria Sanchez, membre de l'associació: "Premiem l'esforç col·lectiu perquè el resultat el puguin gaudir tota l'escola", i afegeix: "Fins i tot hem concedit un premi d’accèssit a totes les escoles participants, hem volgut fer valdre l'esforç i la voluntat de participar de tothom".

Aquests premis estan dedicats a la memòria de Pere Fiol Torrent, cofundador de Projecte LOLA i un dels impulsors del vessant educatiu de l'entitat animalista, que malauradament va morir el 2022. Fiol va dedicar tota la seva vida a la defensa dels col·lectius més vulnerables com les persones amb discapacitat i els animals, i va impactar positivament a la vida de molta gent. Els premis són, doncs, un homenatge a la seva persona i a la seva tasca. “Per a tots els qui l’hem conegut i estimat, en Pere ha estat, i continua sent, un referent. Tots en vam aprendre molt d’ell, sempre disposat a ajudar i a treballar per una societat més respectuosa. Per això la millor manera d’agrair tot el que ens va oferir és continuar amb el seu llegat. Això és el que ell voldria, que continuéssim treballant pels qui més ho necessiten”, comenta Maria Sanchez, membre de l’entitat i vídua de Fiol.