Els Premis del Consell Comarcal per a Ferran Adrià, l'Institut Muntaner i la cobla Els Rossinyolets

2014-04-25 13:30

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà lliurarà dilluns vinent els Premis Empordà 2014, amb motiu de la celebració del Dia de la Comarca i en el transcurs d’un acte que aquest any se celebrarà novament a la seu de la institució, concretament als jardins. En la seva 21ena edició, els Premis Empordà s’han concedit a les següents persones i entitats:

El premi Indiketa té com a finalitat guardonar aquella persona o entitat que ha destacat per la divulgació i manteniment de les arrels pròpies de la comarca i de les tradicions en tots els seus àmbits i expressions.  El premi d’aquest any és per a la cobla Els Rossinyolets de Castelló d'Empúries.

El premi Pastor es concedeix a la persona o entitat que ha destacat per potenciar algun aspecte econòmic o social de la comarca. Per aquest motiu, enguany s'ha atorgat a l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, coincidint amb el 175è aniversari de la seva creació.

El premi Sirena es dóna a aquella persona o entitat que ha destacat pel foment de la projecció exterior de la comarca. En aquesta ocasió s'ha guardonat el cuiner Ferran Adrià.

El premi Tramuntana, que es concedeix a la persona o entitat que ha sobresortit en la conservació del medi natural,  enguany ha quedat desert en no haver-se presentat cap candidatura.