Els poetes Antoni Clapés i Pol Guasch protagonitzaran el Poemestiu a Figueres el 23 de juliol

2021-07-13 18:00

Com cada any, el Poemestiu arriba a l’Alt Empordà per fer-nos gaudir de diverses jornades poètiques per tota la comarca. Enguany, el festival comptarà amb tres recitals poètics i dos sopars a la Vinyeta. Aquest festival és possible gràcies a la l’associació cultural Poemestiu i la col·laboració d’Òmnium Cultural Alt Empordà, el celler La Vinyeta i diversos mitjans de comunicació locals.

En el cas de Figueres, el recital poètic, que ha estat organitzat conjuntament amb Òmnium Cultural, tindrà lloc el divendres 23 de juliol, a les 19h, al Claustre de l’Institut Ramon Muntaner, i comptarà amb la participació de dos poetes destacats del moment present, d’edats i estils diferents, Antoni Clapés i Pol Guasch, que combinaran les seves veus i els seus poemes, acompanyats amb la mandola d’Albert Cuevas.

Antoni Clapés (1948) és poeta, traductor, editor i activista cultural. Com a poeta, ha publicat una vintena de llibres i, des de 1989, dirigeix Cafè Central, una editorial independent al servei de la poesia. També són destacables les seves traduccions així com les col·laboracions amb diversos artistes. Conrea una poesia de caire breu, que es vol essencial i despullada d’artificis, nua, austera, que parla del silenci, el text, el llenguatge, el temps, la memòria.

Pol Guasch (1997), per la seva banda, està fent recerca sobre teoria i literatura contemporànies al King’s College de Londres i forma part de la productora cultural La Sullivan. La seva trajectòria literària és recent, però intensa. Ha publicat dos llibres de poesia: Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2020). També ha rebut el Premi Anagrama de novel·la 2021 per Napalm al cor, que es va presentar a Figueres el mes de maig.