Els periodistes gironins contra els blocs electorals

2011-11-02 17:00

L’actriu Cristina Cervià ha llegit aquest migdia, a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el manifest “No tot el que és legal és just”, dins l’acte en contra dels blocs electorals que s’ha celebrat conjuntament a totes les Demarcacions del CPC. Diversos periodistes, tant de mitjans públics com privats, han assistit a l’acte per donar suport al manifest.

La taula ha estat presidida pel vicepresident de la Junta de Demarcació, Jordi Grau; l’actriu Cristina Cervià; el llibreter i activista cultural Guillem Terribas; i Rosa Gil, de la Junta de Demarcació del Col·legi de Periodistes. Jordi Grau ha agraït als assistents la seva presència i suport, i ha explicat breument les raons per les quals el Col·legi ha elaborat aquest manifest: els blocs electorals són una imposició que coarta la feina dels periodistes i vulnera el dret a la informació dels ciutadans. Tot seguit, Cristina Cervià ha llegit el manifest i, en acabar, s'ha iniciat un torn obert de paraula en el decurs del qual els professionals de la comunicació han posat diversos exemples dels problemes que els comporta haver de realitzar la informació seguint les pautes dels blocs electorals cronometrats, i com això empobreix la informació política que reben els ciutadans.

Terribas i Cervià, per la seva banda, han formulat diverses preguntes sobre com s'ha arribat a aquesta situació i han donat ple suport al dret a la llibertat d'informació i a les actuacions que en aquest sentit ha dut a terme el Col·legi de Periodistes.