Els okupes de 4 pisos de l'edifici Albera 19 ja han marxat

2015-07-17 20:00

Des del passat 8 de juliol, en què la Guàrdia Urbana de Figueres va realitzar un operatiu conjunt amb les empreses de llum, aigua i gas contra les ocupacions il·legals a l’edifici del carrer Albera, els ocupants de quatre d’aquests pisos, han abandonat l’edifici.

Durant aquests nou dies, s’ha seguit amb la presència policial exterior i de seguretat privada dins l’edifici, que ha permès detectar intents alternatius de connexió a la xarxa elèctrica i d’aigua.

El Tinent d’Alcalde i regidor de seguretat ciutadana i habitatge, Pere Caselles remarca la importància que aquest sistema contra ocupacions il·legals que s’ha començat a implantar funcioni i doni resultats immediats. “Això ens permetrà aplicar-ho amb seguretat, a la resta d’edificis amb pisos ocupats.”

L’Alcaldessa, Marta Felip, es mostra satisfeta dels resultats d’aquest model d’actuacions que combinen els operatius de seguretat amb el diàleg. “Escoltant els veïns i buscant una solució conjunta, s’aconsegueix complicitat amb la Guàrdia Urbana i més efectivitat en la resolució d’aquests conflictes.”

Foto: Xavi Toral www.figueres.com