Els nascuts entre el 1987 i el 1991 ja poden demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns

2021-06-23 13:00

A partir de dilluns 28 de juny, els nascuts entre els anys 1987 i 1991 ja podran demanar cita per vacunar-se contra la Covid-19. Així ho ha anunciat des del Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, qui ha destacat que volen “apropar-se als grups més joves i fer-ho de manera endreçada”. 

En aquesta línia Cabezas ha apuntat que els “preocupa especialment” els grups d’edat més joves, d’entre 10 i 29 anys, ja que han observat un “augment dels contagis” segurament relacionat amb l’increment de la mobilitat i el tancament dels instituts. Per contra, la incidència de contagis entre majors de 50 anys, d’hospitalitzacions i de persones ingressades a les UCI està disminuint, un fet que s’atribueix a què “l’estratègia de vacunació sempre ha buscat vacunar primer les persones amb més risc de complicacions”. 

Pel que fa a la incidència de les variants a Catalunya, les dades demostren que la variant alfa està disminuint la seva presència. En canvi, i segons dades del laboratori de la Vall d’Hebron, la variant delta “ja representaria un 32%”. Segons Cabezas, l’augment d’aquesta soca explicaria “aquesta major transmissibilitat i incidència entre els joves”.

Aquesta setmana hi ha previst que arribin un total de 602.550 vacunes a Catalunya i l’objectiu, com sempre, és anar-les posant amb agilitat. De fet, Cabezas ha assenyalat que “fins ahir s’havien posat el 91,6% de les vacunes rebudes que són més de 6 milions” i que “justament ahir es va batre el rècord d’administració de dosis, en vam posar 116.000”. A hores d’ara ja hi ha un “30% de la població que té la pauta completa de la vacuna”.