Els Mossos troben més de 700 plantes de marihuana en dos domicilis de Vilanova de la Muga i Vilafant

2011-07-20 18:00

Segons han informat avui els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir els dies 12 i 13 de juliol Antonio P.P, de 50 anys, veí de Vilafant, i Pedro P.B, també de 50 anys i amb domicili a Peralada, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

El dia 12 de juliol, agents van tenir coneixement que en un domicili de Vilafant hi podria haver una petita plantació de marihuana. Els policies, en arribar al lloc, ja van notar l’olor característica de la marihuana. Després de parlar i identificar el seu propietari, Antonio P.P, van entrar a l’interior de l’habitatge i van comprovar com, en una terrassa, hi havia una plantació de marihuana amb un sistema de reg automàtic. Els mossos, a més, van trobar en el garatge una altra plantació molt més gran que disposava de mecanismes d’extracció d’aire i d’enllumenat per la millora del creixement de les plantes. En total es van trobar més de 466 plantes en aquest domicili. Per això van detenir Antonio P.P, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

L’endemà, els agents del mossos de Figueres, van saber que en un domicili del nucli de la població de Vilanova de la Muga hi podria haver una altra plantació de marihuana. També des de l’exterior de la casa, els agents ja van comprovar la forta olor de la droga i un soroll que podria ser del sistema de refrigeració. També van veure dos tubs de plàstic que expulsaven aire i dels quals sortia la fortor de les plantes. Els mossos, després que el llogater de la casa, Pedro P.B, els deixés passar, van poder accedir dins de l’habitatge, on van localitzar 241 plantes repartides en les habitacions dels 2 pisos de la casa.

En aquest cas els policies també van trobar uns sistemes de ventilació i d’enllumenat destinats al millor creixement de la planta i un seguit de rams de marihuana penjats d’un fil que s’estaven assecant, i per això van procedir a la detenció de Pedro P.B. Els detinguts, que no tenen antecedents, hauran de comparèixer davant del l’autoritat judicial de Figueres quan siguin requerits.