Els Mossos posen en marxa el dispositiu Pirineus coordinats amb la Gendarmeria francesa

2012-11-27 08:00

Els Mossos d'Esquadra iniciaran aquest dimarts dia 27 un dispositiu integral de seguretat ciutadana anomenat “Dispositiu Pirineus” que s’allargarà fins el dia 3 de desembre. 

Aquest operatiu, que ja s’havia realitzat durant els anys 2005, 2006 i 2007, consisteix en establir un reforç de seguretat a la zona nord, la frontera de la Regió Policial Girona amb França. És per això que les accions i controls que es duen a terme en el marc de l’operatiu estan coordinats amb la Gendarmeria Francesa, al igual que existeix una coordinació en les accions que es duen a terme al país amb la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i les Policies Locals de la zona.

L’objectiu d’aquest dispositiu és garantir la seguretat ciutadana de la zona, evitar la comissió d’infraccions penals i administratives, reduir l’accidentalitat, controlar les zones d’oci i evitar problemes de convivència i incivisme.

És per això que durant els 7 dies que durarà aquesta acció específica, es realitzaran un major nombre de controls de trànsit per reduïr l’accidentalitat a les carreteres, es faran controls en base a la llei 1/92 de seguretat ciutadana en diferents punts de la demarcació i també s’inspeccionaran les zones d’oci nocturn.

Hi participaran Mossos d’Esquadra de diferents Àrees Bàsiques Policials, majoritàriament, les situades a la zona nord i serveis d’àmbit regional com ara l'Àrea Regional de Trànsit, l'Àrea Regional de Recursos Operatius, la Policia Administrativa i Investigació.