Els Mossos localitzen una plantació de marihuana a Cabanes i detenen 3 persones

2012-08-11 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 31 de juliol, Jean P de 43 anys, de nacionalitat francesa i veí de Figueres i Mamadou B, de 38 anys, de nacionalitat gambiana i veïnatge desconegut. El dia 3 d’agost va ser detinguda una tercera persona Gabrielle D de 46 anys i nacionalitat francesa. Van ser detinguts per un delicte contra la salut pública i a més a Gabrielle D i a Jean P els constava una ordre europea de detenció per una homicidi comès a França. 

Agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Figueres, van tenir coneixement a principis del mes de juliol que a la localitat de Cabanes hi podria haver una plantació de marihuana. Policies de paisà van muntar un dispositiu per tal de comprovar l’activitat que es duia a terme a aquell terreny i identificar els responsables de la plantació. Els agents van comprovar que a l’interior de la parcel.la hi hauria unes 500 plantes de marihuana. Fruit de la investigació els agents van identificar una dona de nom Matilde D en un primer moment, i posteriorment dos homes de nom François P i Mamadou B. Aquest últim era la persona encarregada de tenir cura de la plantació i de regar les plantes. 

Els mossos després de fer totes les indagacions van concloure que els responsables de la plantació eren François P i Mamadou B, per això els van detenir el dia 31 de juliol per un delicte contra la salut pública. Els investigadors, després de tenir autorització judicial, van entrar al recinte de la plantació i hi van trobar, a més de les plantes de marihuana, un silenciador, munició d’arma de foc de 9 mm, una bàscula de precisió i un aparell de comptar bitllets. També es va trobar cànnabis i marihuana a punt de ser posada a la venda i que hauria tingut un valor al mercat d’uns 9.000 euros.

A mesura que avançaven la investigació, els agents van descobrir que François P tenia una identitat falsa i que el seu veritable nom era Jean P, per això també li van imputar un delicte de falsificació de document públic. De la mateixa manera, els agents van descobrir que Matilde D seria en realitat Gabrielle D i per això també li van imputar el mateix delicte i la van detenir el dia 3 d’agost a Figueres. 

Ràpidament els agents es van adonar que sobre aquestes dues persones, pesava una ordre europea de detenció per un cas d’homicidi a França. Els detinguts, que no tenen antecedents a l’estat espanyol, van passar el dia 4 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.