Els Mossos intervenen més de 35.500 peces de roba falsificades a la Jonquera i Figueres

2011-12-23 15:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona van realitzar, el passat dimarts, un dispositiu en el que s’han intervingut més de 35.000 peces de roba falsificades, corresponent a diverses marques luxoses, i que es venien com a originals en diversos establiments de la Jonquera i Figueres.

El dispositiu policial, anomenat DRAP II, ha estat dissenyat per l’Àrea Territorial d’Investigació de Girona i ha comptat amb la participació de més de seixanta agents de policia adscrits a unitats d’investigació, de les comissaries de comarques de Girona, i  diversos equips d’ordre públic.

La inspecció s’ha realitzat a  sis establiments comercials que han estat revisats conjuntament amb experts en falsificació que representen 57 marques comercials. Els pèrits han destacat l’alt grau de perfeccionament de les falsificacions dels més de 35.500 productes intervinguts.

Fins a un total de quatre camions s’han omplert de la mercaderia intervinguda que ha estat traslladada a posteriori en qualitat de dipòsit judicial a un magatzem cedit per una de les marques. Entre els objectes intervinguts s’han recollit roba de tot tipus, cinturons, sabates, ulleres i altres complements de fins a 35 marques diferents.

L’actuació policial s’ha fet coincidir amb l’època de Nadal per tal d’aprofitar el màxim estocatge possible dels establiments inspeccionats alhora que es minimitza el perjudici econòmic que les falsificacions causen al sector.

Com a conseqüència del dispositiu s’ha procedit a la imputació de dotze persones; una de nacionalitat etiòpica, una de nacionalitat lituana, nou marroquins i una espanyola, així com la detenció de Eliahan D. de 49 anys, nat a Israel per un delicte contra la Propietat Intel·lectual.