Els Mossos imputen quatre persones a l'Alt Empordà per simular robatoris violents a la via pública

2013-07-07 10:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van imputar quatre persones veïnes de Palau-savardera, Figueres, Lloret de Mar i Castelló d’Empúries, com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte.

Els dies 17 i 24 de juny els mossos van recollir les denúncies de tres ciutadans diferents, els quals afirmaven haver estat víctimes d’un robatori violent a la via pública mentre passejaven per Figueres.

Segons les dades facilitades, les presumptes víctimes havien patit l’estrebada de la bossa de mà, la qual contenia diners, targetes de crèdit i documentació personal, entre altres objectes de valor. En alguns dels casos fins hi tot es va fer constar que l’assalt s’havia comès de manera molt violenta, fent caure al terra a la suposada víctima.

Arran dels fets els mossos van obrir una investigació que ha permès determinar que les tres denúncies eren falses.

A finals de juny també es va resoldre un fals robatori denunciat a Roses. En aquest cas, una dona va denunciar que dos homes li van sostraure un telèfon mòbil a la zona del recinte firal de Figueres, el passat mes de desembre.

Després de diverses indagacions en les diferents companyies telefòniques s’ha descobert que la dona es va inventar el robatori per canviar el terminal per un de nou.

Les quatre persones imputades han de comparèixer al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, quan siguin requerides.