Els Mossos imputen 4 persones en un mes per simulació de delicte a Roses i Empuriabrava

2012-06-27 14:00

Els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de la comissaria de Roses van imputar entre els dies 14 de maig i 13 de juny, quatre persones (dos homes i dues dones), com a presumptes autores de diversos delictes de simulació de delicte. 

Un primer cas va ser per simular un robatori al seu domicili d’Empuriabrava mentre dormia. El denunciant va manifestar que el mes de maig els lladres li havien sostret 60 euros en efectiu i una targeta bancària. Tanmateix denunciava que amb la targeta sostreta s’havien realitzat pagaments i reintegraments fraudulents. La unitat d’investigació va descobrir que el mateix denunciant, que es trobava de vacances, havia realitzat aquests moviments en serveis d’un prostíbul de la zona, i que havia interposat denúncia per cobrar de l’assegurança, motiu pel qual se li va imputar un delicte contra l’administració de justícia per simulació de delicte. 

D'altra banda el 7 de juny una dona va presentar-se a les dependències policials de Roses per tal de denunciar que havia estat víctima d’un delicte de furt de la seva bossa de mà, dins la qual hi portava una targeta bancària, entre altres objectes. La parella de la denunciant va informar als mossos que s’havien fet diversos moviments fraudulents amb la targeta bancària presumptament sostreta, en tres establiments del centre de Roses. Els mossos van constatar que va ser la mateixa denunciant qui havia fet personalment les compres a les botigues, motiu pel qual també va quedar imputada  per un delicte de simulació de delicte.

 

També hi ha dos imputats més per simular dos robatoris amb violència i intimidació al carrer. El passat mes de maig una dona de mitjana edat, veïna de Roses, denunciava davant dels mossos que en un carreró de la urbanització de Santa Margarida, dos joves que anaven en moto l’havien assaltat mentre caminava sola. En el robatori li haurien sostret el telèfon mòbil. El fet va activar diversos recursos i dotacions policials per recercar els autors. Les gestions dutes a terme van portar a esbrinar que la denunciant no havia estat víctima de cap il·lícit penal, només duia a terme un dels tràmits imprescindibles per obtenir un terminal telefònic nou, motiu pel qual també se li va imputar una simulació de delicte. 

Un últim cas, es va donar el 13 de juny quan un home es va presentar a les dependències policials per tal de denunciar que havia patit un robatori amb violència. Segons manifestava, sobre les nou del matí del dia anterior, mentre caminava per un carrer de Roses i parlava pel telèfon mòbil, una persona desconeguda el va agredir i li va sostreure un mòbil de tercera generació que feia poc havia adquirit. Fetes les investigacions pertinents, els mossos van descobrir que en realitat l’havia perdut i aconsellat per una treballadora d’una botiga de telefonia mòbil havia denunciat un robatori amb violència. Per aquest motiu la suposada víctima va quedar denunciada per una simulació de delicte i la dependenta de la botiga també pel mateix delicte contra l’administració de justícia, com a inductora.