Els Mossos detenen una dona que va provocar un incendi el 18 de maig al carrer Fages de Climent de Figueres

2023-05-30 10:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 28 de maig una dona de 55 anys com a presumpta autora d’un delicte d’incendi.

Els fets es remunten a la mitjanit del passat 18 de maig quan els mossos d’aquesta comissaria, juntament amb la Guàrdia Urbana de Figueres i els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’adreçar-se a un incendi que s’havia generat en un bloc de pisos del carrer Fages de Climent de la població.

Quan els serveis d’emergències van arribar al lloc dels fets van constatar que s’havia produït un incendi als baixos de l’edifici amb gent atrapada als seus domicilis a causa de la virulència del foc i la quantitat de fum.

Els cossos d’emergències, juntament amb l’ajuda d’altres propietaris del bloc, van socórrer els veïns i les veïnes de dins els pisos i van apagar el foc que s’havia propagat al replà i a totes les portes dels baixos.

L’incendi va provocar danys a la zona comunitària i l’entrada dels habitatges. Alguns dels pisos van quedar ennegrits pel fum.

Diverses víctimes van haver de ser traslladades i ingressades a l’hospital de Figueres per inhalació de fum i per crisis d’ansietat.

Aquest diumenge, fruit de la investigació dels mossos, es va detenir la presumpta autora dels fets. La detinguda, a qui li consten antecedents, va passar el dia 28 de maig a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat.