Els Mossos detenen un home que va simular robatoris en locals de la plaça del Sol de Figueres

2015-05-21 13:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 12 de maig un home, de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor de set delictes de robatori amb força, tres delictes d’apropiació indeguda, cinc delictes de simulació de delicte, un delicte de coaccions i un delicte d’estafa.

Arran l’últim robatori del passat 2 de març, els Mossos van obrir una investigació per esbrinar l’autor del robatori amb força en una cafeteria de la zona d’oci nocturn de la plaça del Sol de Figueres. Segons la denúncia, algú havia accedit al local i havia esbotzat tres màquines escurabutxaques. Durant les indagacions, els agents van veure que l’establiment saquejat juntament amb un altre negoci de les rodalies, acumulaven un total de set robatoris amb força durant el darrer any i mig.

Els dos locals es trobaven molt propers l’un de l’altre i estaven gestionats per la mateixa empresa. A més, el gerent dels establiments era la persona que sempre denunciava els delictes. Als agents els va cridar l’atenció que, tot i que els locals disposaven d’un sistema de videovigilància, el responsable mai tenia disponibles les gravacions per poder ser visionades pels policies.

Tots els indicis feien sospitar que algú relacionat amb els establiments estava darrera dels robatoris. Finalment els mossos van descobrir que els robatoris haurien estat comesos pel mateix gerent dels negocis. A més, van comprovar que hauria cobrat de la companyia asseguradora més de 23.000 euros.

També van esbrinar que el denunciant coaccionava una de les treballadora perquè donés fals testimoni sobre qui podia ser l’autor dels robatoris. Així mateix, se li va imputar delictes d’apropiació indeguda ja que es va quedar diners de la caixa registradora diverses vegades i els va denunciar com a sostracció.

Un cop determinada la presumpta relació del gerent de l’empresa amb els diferents delictes investigats, els mossos van detenir-lo el passat 12 de maig a Figueres. El detingut va passar el dia 13 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat en càrrecs.

Lloc de cerca