Els Mossos detenen un home per nou estrebades a Figueres

2010-09-07 15:53

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà - Figueres van detenir el dia 2 de setembre Rafael M.C., de 36 anys i veí de Figueres, com a presumpte autor de sis robatoris amb violència i intimidació, dues faltes de furt i un delicte de furt.

Els mossos de la comissaria de Figueres van saber que durant el mes d’agost s’havien produït nou estrebades a dones grans de la població. També van comprovar que, fins en sis ocasions, el lladre havia aconseguit el seu botí utilitzant la violència i la força. Davant d’això els agents van iniciar una investigació, per esbrinar qui podria ser l’autor d’aquests fets, que presentaven característiques semblants: les víctimes eren sempre dones de més de 60 anys, els robatoris i els furts havien tingut lloc en la mateixa franja horària (entre les 5 de la tarda a les 9 del vespre), a la mateixa zona i, a més, es donava el cas que el lladre buidava i es desfeia ràpidament de les bosses sostretes.

El dia 31 d’agost la Guàrdia Urbana de Figueres va detenir Rafael M.C. com a presumpte autor d’una estrebada a la mateixa localitat. Arran d’aquesta detenció, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Figueres van comprovar que el modus operandi utilitzat i la descripció del presumpte autor coincidia plenament amb els casos que tenien comptabilitzats.

Els mossos van recollir tota la informació i van poder establir que el presumpte autor de les nou estrebades seria la mateixa persona que havien detingut els agents municipals, fet pel qual els mossos van detenir Rafael M.C. el dia 2 de setembre. El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó.