Els Mossos detenen un home in fraganti per furtar una motxilla amb 19.225 euros de la recaptació d'un bar de Roses

2021-07-13 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Roses van detenir in fraganti el 10 de juliol, un home de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Castelló d’Empúries, com a presumpte autor d’un delicte de furt.

Els fets van succeir a mitjanit del passat 10 de juliol durant un patrullatge preventiu d’una dotació de paisà pel passeig marítim de Roses.

Durant el servei, els agents van sentir un crit d’alerta i auxili que provenia d’un bar. Quan els mossos s’hi van aproximar van veure com un home, que portava una gorra fosca, sortia corrents del bar direcció l’avinguda de Rhode.

Mentre un dels agents el perseguia corrents, l’altre va agafar el vehicle policial per fer-ne el seguiment. El primer agent el va poder aturar i retenir, poc després, al carrer Caravel·la.

El propietari de l’establiment, que es va acostar fins al lloc, va explicar als policies que aquest home els havia agafat la motxilla que tenien dins la cuina del bar, on tenien guardada la recaptació, amb 19.225 euros amb bitllets fraccionats.

L’home en el moment de la retenció no portava cap motxilla a sobre, de manera que els agents van fer gestions per esbrinar què havia succeït.

Els mossos van saber que el lladre havia estat consumint prèviament dins el local i que, posteriorment, va accedir per una finestra fins a un pati comunitari que arribava fins a la cuina del bar i altres estances. Un cop allà, va sostreure la motxilla, la va embolicar amb una tovallola i la va  amagar darrere el mur d’una de les terrasses dels apartaments, en una zona comunitària del bar.

Els agents el van detenir al mateix Passeig Marítim, van recuperar la motxilla amb tots els diners sostrets, i li van retornar al seu legítim propietari.

El detingut, a qui li consten diversos antecedents, va passar el dia 11 de juliol davant el jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.