Els Mossos detenen un home amb 14 quilograms d’haixix dins el seu vehicle a Vilafant

2014-09-23 12:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Figueres van detenir el dia 20 de setembre, a Vilafant, un home de 21 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Troyes (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat.

Pels voltants de les deu de la nit del mateix dia, una patrulla de paisà va rebre l’avís que en un parc infantil de Vilafant hi havia un cotxe aturat que podria estar relacionat amb temes de salut pública.

Els agents es van adreçar al lloc i van veure que el vehicle estava ocupat per un individu que mostrava una actitud vigilant. Seguidament, es van identificar com a policies i el conductor, de manera sobtada, va fer marxa enrere a gran velocitat, impactant amb el turisme contra quatre vehicles estacionats al mateix carrer. El cotxe va quedar enmig de la via i l’individu va intentar fugir corrents, però va ser interceptat i detingut pels mossos.

Posteriorment, els policies van escorcollar el vehicle i al maleter, dins una bossa de plàstic de supermercat, van localitzar disset embolcalls d’haixix, amb un pes aproximat d’uns 14 quilograms. Al seient del copilot hi havia dos telèfons mòbils i 185 euros en bitllets fraccionats. D’altra banda, una patrulla de trànsit es va adreçar al lloc dels fets i va instruir un atestat pels danys causats als quatre vehicles estacionats a la via pública.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 22 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.