Els Mossos detenen un home a Vilamalla per comprar telèfons mòbils d'alta gamma utilitzant un DNI aliè modificat

2021-09-07 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el 30 d’agost, a Vilamalla, un home de 33 anys, nacional de Papua Nova Guinea i amb domicili desconegut, com a presumpte autor de dos delictes d’ús de document autèntic sense estar legitimat i dos delictes d’estafa.

En data 20 d’agost un ciutadà es va adreçar a les dependències de la comissaria de Figueres per denunciar que algú havia fet servir la seva identitat per comprar un terminal de telefonia d’alta gamma a través d’internet amb la seva companyia de telèfons.

Sis dies més tard, el 26 d’agost, el mateix ciutadà va denunciar novament que li havien tornat a realitzar una compra de dos terminals de telefonia d’alta gamma a nom seu, i que els rebria els dies 27 i 30 d’agost. Així mateix, va ser alertat per missatge de text d’un canvi de contractació de la tarifa sense la seva autorització, per un preu molt més elevat a la que ell tenia contractada originàriament.

Després de la investigació, els mossos van esbrinar que l’autor hauria aconseguit una còpia del DNI de la víctima, amb el qual s’acreditava, però l’havia modificat amb una fotografia personal.

Aquest document era el que mostrava al repartidor de l’empresa de transports a través de la pantalla del seu telèfon mòbil. L’autor dels fets acordava l’entrega just davant la casa de la víctima, fent-se passar per ell, per tal de no aixecar sospites i rebre el nou telèfon mòbil.

A més, contactava directament amb l’empresa de transports per acordar les entregues de les compres realitzades sense autorització i apropiar-se dels telèfons.

L’estafador, que va ser detingut el 30 d’agost a la població de Vilamalla, havia comprat tres telèfons d’alta gamma durant el mes d’agost.

El detingut, a qui no li consten antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres l’1 de setembre, qui en va decretar el seu ingrés a presó.