Els Mossos detenen sis persones per nou robatoris a interior de vehicle a Figueres

2012-08-22 14:30

Agents de la policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir entre el 13 i el 16 d’agost a Figueres sis persones com a presumptes autores de diversos robatoris amb força a interior de vehicle. 

La matinada del dia 13 d’agost, mossos de paisà es trobaven realitzant un servei de prevenció de robatoris a interior de vehicle. Cap a dos quarts de tres de la matinada, els agents van sentir un cop molt fort en un dels vehicles estacionats al carrer Rec Arnau de Figueres. En apropar-se al lloc van veure que un home sortia de dins d’un vehicle, amb un radiocasset a les mans. Els agents van interceptar aquest home i el van identificar. Després de comprovar que el vehicle tenia en vidre davanter trencat i li faltava la radio, els agents van detenir Volodymyr H, de 33 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un robatori amb força. 

El matí del mateix dia 13 d’agost els Mossos van tenir coneixement que al carrer Ter de Figueres s’acabava de produir un robatori a l’interior d’un vehicle. L’autor havia trencat el vidre de la finestra per tal d’obrir el vehicle i després de remenar l’interior no va sostraure res. Mentre els mossos començaven a fer les indagacions pertinents, van tenir coneixement que al carrer d’Avinyonet de la mateixa localitat, un altre cotxe havia patit la fractura del vidre davanter i l’autor havia intentat treure l’aparell reproductor de CD. Poc després, els agents van saber d’un tercer vehicle que havia estat saquejat, en aquest cas es tractava d’una furgoneta estacionada a pocs metres del segon vehicle, a la qual també li havien trencat el vidre i del seu interior havien sostret diversos objectes. 

Els investigadors mentre anaven recopilant indicis del possible autor dels fets, tenien coneixement de dos robatoris més a interior de vehicle, amb el mateixmodus operandi, és a dir, la fractura del vidre d’una finestra. El primer al carrer Cresques Elies i el segon al carrer Doctor Pasteur de Figueres on, de dins dels turismes l’autor havia sostret els radiocassets i accessoris de telefonia mòbil. 

Els mossos, que havien reunit prou indicis per identificar el possible autor dels fets, van concloure que tots els robatoris els hauria produït la mateixa persona. Cap al migdia del mateix dia 13 d’agost, els agents van localitzar i detenir Rafael BA, de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor dels fets. En el moment de la detenció l’home portava un navegador GPS, una ronyonera amb restes de vidres i els accessoris de telefonia mòbil. 

Malgrat això, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Figueres que havia tingutconeixement que el dia 9 d’agost, una autocaravana estacionada al carrer Rec Arnau de Figueres havia estat saquejada, van trobar diferents indicis que incriminaven directament Mohamed Z, de 29 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Figueres, com a presumpte autor del fets. En aquest cas el vehicle tenia el vidre davanter dret trencat i del seu interior, el propietari va trobar a faltar un telèfon mòbil, la ràdio i unes ulleres de sol. El mateix dia 13 d’agost els mossos van detenir Mohamed Z a Figueres, com a presumpte autor d’un robatori amb força a interior de vehicle. 

Al cap de dos dies, concretament el 15 d’agost, els mossos de la comissaria de Figueres tenien coneixement que s’havia produït un nou robatori a interior de vehicle, en aquest cas una autocaravana estacionada al carrer Paní hauria patit el trencament del vidre de la porta del davant i del seu interior l’autor hauria sostret una televisió, un GPS, la ràdio i una cartera amb documentació. Els mossos, després d’estudiar els indicis dels fets van identificar Gines TF, de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor dels fets i el van detenir el dia 16 d’agost a Figueres. En el moment de la detenció els mossos van recuperar la cartera amb la documentació de l’autocaravana. 

El mateix dia 16 els agents de la unitat d’investigació van resoldre un altre robatori amb força a interior de vehicle, que havia passat el dia 12 d’agost al carrer Elx de Figueres. En aquest cas els autors van forçar una de les finestres posteriors d’una autocaravana i de dins haurien sostret unes ulleres de sol, un ordinador portàtil, un iPAD, dos rellotges i un collaret d’or, entre altres objectes. Els investigadors, després d’estudiar profundament tots els indicis recollits van identificar Sergio MA, de 21 anys i Alejandro RC de 20 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un robatori amb força a interior de vehicle. Els dos nois van ser detinguts el dia 16 al parc de les aigües de Figueres. 

Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar l’ingrés a presó de Rafael BA, Gines TF i Mohamed Z.