Els Mossos detenen in fraganti un jove quan forçava el pany d'un habitatge al carrer de la Jonquera de Figueres

2019-07-02 15:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir ahir dilluns un jove de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la ciutat, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Els fets van passar ahir, cap a dos quarts de quatre de la matinada, quan uns homes van forçar el pany d’un habitatge situat al carrer de la Jonquera de Figueres.

En arribar, els agents van aconseguir localitzar i detenir un dels autors. Tot seguit van comprovar que la maneta de la porta estava danyada i la porta d’accés forçada, tot i que no havien aconseguir accedir a l’interior. També van trobar una bossa plena d’eines.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El detingut, que tenia antecedents, va quedar en llibertat i haurà de comparèixer  davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan sigui requerit.

El mateix dia, agents de la comissaria de Figueres van detenir, a Llançà, un home, de 24 anys i veí de Salt (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a domicili.

La detenció és el resultat d’una investigació oberta la primavera passada per un robatori amb força comès en una casa situada al carrer Castellar de la població de Llança. Uns desconeguts van forçar la porta de la cuina i, un cop dins, van sostreure objectes de decoració valorats en 3.000 euros.

La investigació va concloure ahir amb la localització i detenció del presumpte autor.

El detingut, amb antecedents, ha passat avui dia 2 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.