Els Mossos detenen dos joves poc després de cometre un robatori violent a una noia a Figueres a qui van estirar un maletí

2019-04-01 18:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 26 de març, a Figueres, un home de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, i un menor d’edat, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els fets van ocórrer la tarda del 26 de març, prop de les sis, quan una dotació de paisà que feia tasques de seguretat ciutadana per la població de Figueres, en el marc d’un dispositiu per prevenir els robatoris violents a la via pública, va veure dos homes que començaven a seguir una noia que es dirigia a l’estació del tren d’alta velocitat. La jove portava una motxilla penjada a l’esquena i un maletí a la mà esquerra.

En el moment que la jove va agafar una drecera, un cop passat el carrer Ramon Reig, els dos joves s’hi van aproximar i un d’ells la va empentar fort per l’esquena, mentre que l’altre li estirava el maletí. La dona va forcejar fins que li van agafar i van fugir corrents.

A la recerca hi va participar diverses dotacions que van localitzar els dos autors a l’alçada del carrer Avinyonet, a la sortida del barri de Bon Pastor.

Els agents els van detenir i van recuperar i lliurar, a la seva propietària, el maletí de mà amb el seu ordinador portàtil, el cablejat i tres llibretes que portava la víctima en el moment dels fets. La jove va patir unes erosions a la mà esquerra fruit del forcejament, així com dolors posteriors en un braç que van requerir una primera assistència mèdica.

El detingut major d’edat, a qui no li consten antecedents, serà citat properament per declarar davant l’autoritat judicial competent de Figueres. Respecte al menor d’edat aquest serà citat properament per declarar davant la Fiscalia de Menors de Girona.