Els Mossos detenen dos homes relacionats amb quatre robatoris comesos amb violència i intimidació a Figueres

2013-01-30 08:30

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà van detenir el 23 de gener a Figueres, Jesús GD, de 32 anys i veí de Castelló d’Empúries, com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència i intimidació. El 23 de gener els mossos van saber que s’havien comès dues estrebades a vianants al centre de Figueres. Amb la descripció de l’autor, diverses patrulles van iniciar la recerca. Cap a les sis de la tarda, una de les patrulles va localitzar una persona que coincidia plenament amb la descripció del possible autor de les estrebades. L’home portava una navalla d’uns 15 cm, la qual coincidia amb la descrita per les víctimes. 

Els agents van detenir Jesús GD, com a presumpte autor dels dos delictes de robatori amb violència i intimidació. Un cop en dependències policials, els investigadors van trobar indicis que relacionaven Jesús GD amb un altre robatori violent comès la nit anterior, en un bar de Figueres. En aquest cas i segons la denúncia, l’autor del robatori va colpejar la propietària del bar i amenaçant-la amb un ganivet li va sostreure 140 euros de la caixa enregistradora. El detingut Jesús GD, que té antecedents, va passar el 25 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar  l’ingrés a presó.  

Detingut per un robatori amb intimidació a uns menors d’edat  

D’altra banda, agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra van detenir el mateix 23 de gener, José FT, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb intimidació. Pels volts de les vuit del vespre del mateix dia 23 els mossos van ser alertats que s’havia comés un robatori amb intimidació, a uns menors que estaven reunits en carrer del centre de Figueres. Segons la informació, un desconegut es va apropar al grup i amb amenaces verbals, va obligar que un dels menors li lliurés una tablet PC. 

Una patrulla que estava per la zona es va adreçar ràpidament al lloc. Amb la descripció de lladre, els agents van localitzar per les immediacions José FT, el qual portava la tablet PC sostreta, amagada sota la samarreta. Va quedar detingut com a presumpte autor del robatori. Jose FT, amb antecedents per fets similars, va passar el 24 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.