Els Mossos detenen dos homes per furts, robatoris i estafes bancàries comesos a la Bisbal i Figueres amb distracció i engany

2021-06-11 08:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Cornellà de Llobregat van detenir en aquesta població el dia 26 de maig i el 2 de juny, dos homes de 31 anys i 40 anys, ambdós de nacionalitat cubana i veïns de Cornellà i Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte de furt, un delicte de furt a interior de vehicle, cinc delictes d’estafa bancària i un robatori amb violència i intimidació.

El passat 5 de març al migdia, una dona va denunciar, a la comissaria dels mossos de Figueres, que uns individus li havien pres la bossa de mà de dins el seu cotxe quan sortia de comprar d’un supermercat d’aquesta població. Els lladres van aconseguir distreure-la al pàrquing quan marxava amb el seu turisme.

Fets idèntics van succeir el passat 2 de juny a La Bisbal d’Empordà, quan una dona sortia de comprar d’un supermercat i un home la va distreure després que carregués la compra al vehicle. En aquesta ocasió la víctima va adonar-se’n de l’engany i del robatori, i va poder estirar la bossa de mà sense evitar però que se l’emportessin.

Aquest tipus d’engany i robatori consisteix en què un home llença monedes o bitllets a terra, molt  a prop de la víctima, simulant que li han caigut, mentre aquesta es troba a l’aparcament d’un l’establiment comercial o supermercat i la distreuen. Un cop distreta, una altra persona aprofita per sostreure-li la bossa de mà de l’interior del vehicle i fugen amb un cotxe.

Amb la bossa de mà i el fàcil accés a les seves targetes bancàries els lladres efectuen compres de quanties petites, sense que superin el límit permès, aproximadament d’un màxim de 50 euros, on no es requereix el número d’identificació personal o fan extraccions fraudulentes als caixers bancaris.

En aquests dos casos els lladres els van sostreure dues bosses de mà, documentació diversa, uns 400 euros i efectes personals. Amb les targetes de crèdit sostretes van fer compres, d’imports no superiors a 50 euros, en estancs de Figueres i de Sarrià de Ter.

El matí del passat 26 de maig els mossos de la comissaria de Cornellà de Llobregat van identificar i detenir un home de 31 anys a qui li constava una ordre de detenció per part de la Unitat d’Investigació de Figueres i de la Bisbal d’Empordà. El 2 de juny agents d’aquesta comissaria van detenir el segon dels autors també en el marc d’una identificació.

Els detinguts, a qui els consten nombrosos antecedents per fets similars, van passar els dies 27 de maig i 3 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cornellà de Llobregat, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els mossos aconsellen desconfiar, estar sempre alerta i evitar les distraccions que tenen com a objectiu l’engany i l’argúcia per robar les nostres pertinences, tals com les bosses de mà, carteres amb documentació i targetes de crèdit. Aconsellen també controlar en tot moment les pertinences i no deixar-les en llocs on es perdin de vista.

Si s’és víctima o testimoni d'un fet delictiu, encara que sigui en grau de temptativa, és rellevant denunciar-ho a la policia. Les nostres Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) i el telèfon d’emergències 112, que és gratuït, donen resposta les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.