Els Mossos detenen dos homes amb estris per manipular caixers a Sant Pere Pescador

2011-12-09 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Girona van detenir el passat 5 de desembre a Sant Pere Pescador Ognyan AG, de 33 anys i Vasil T, de 39 anys, tots dos naturals de Romania i amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte de falsificació documental.

Cap a la una del migdia agents de l’ARRO, que estaven efectuant un control de pas a la carretera GI-6216 a Sant Pere Pescador, van aturar un vehicle on hi viatjaven dues persones, que es van mostrar nervioses. Per aquest motiu, els mossos van procedir a identificar-les. Aquests dos individus van lliurar als agents els documents, permís de conduir i documents d’identitat, acreditatius de la seva suposada identitat búlgara. Els mossos, en veure la documentació, van començar a sospitar que podia ser falsa.

Els agents també van escorcollar el vehicle, moment en què les dues persones es van posar més nervioses. Els agents van trobar dins del vehicle dos aparells electrònics utilitzats normalment per cometre falsificacions de targetes de crèdit. El primer d’ells era un circuit electrònic de fabricació casolana, amb diversos components. Aquest circuit s'utilitza per posar-lo al lloc d’accés de la targeta i la seva funció és copiar la banda magnètica de les targetes de crèdit que s’introdueixin. El segon aparell estava destinat a l’obtenció del número PIN de la targeta de crèdit a través d’una petita càmera que registrava el moment que una persona teclejava la contrasenya al teclat del caixer.

Els mossos van detenir els dos homes per una temptativa de falsificació per la tinença d’estris destinats a la falsificació de targetes de crèdit. A més, les investigacions posteriors van determinar que la documentació de Bulgària era falsa i que la identitat real d’aquestes persones realment era Ognyan A.G i Vasil T., tots dos de Romania.

Dels detinguts, Vasil T. va ser traslladat a l’Audiència Nacional, ja que sobre ell pesava una ordre europea de detenció, mentre que Ognyan AG, del qui no consten antecedents, va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs el passat dia 7 de desembre.