Els Mossos detenen cinc persones per tràfic de drogues que van entrar a l’AP-7 a la Jonquera en sentit sud trencant dues barreres de peatge

2015-03-17 09:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la Comissaria d’Arenys de Mar van detenir quatre homes d’entre 29 i 33 anys, de nacionalitat francesa, el passat dia 3 de febrer, per presumptes delictes de conducció temerària, usurpació d’estat civil, falsificació de document públic, robatori de vehicle, pertinença a grup criminal i delictes contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues. Els mateixos agents d’investigació també van detenir una dona de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Gavà, el passat 27 de febrer, pels presumptes delictes de pertinença a grup criminal i delictes contra la salut pública per tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el 19 de gener arran de la fugida d’un turisme, de matrícula francesa i amb dos ocupants, que va evitar un control de La Gendarmeria francesa a la localitat de Le Boulou i va entrar per l’autopista AP-7 en sentit sud trencant dues barreres de peatge. El vehicle fugit va arribar fins a Tordera on els dos ocupants  van abandonar el vehicle i van fugir a peu. Tot i que es va fer un dispositiu de recerca on també hi va participar l’helicòpter dels Mossos d'Esquadra, els dos individus no van poder ser localitzats.

Aquest fet va ocasionar certa confusió i alarma social a diverses localitats del Maresme ja que, en un primer moment, es va creure que podia tenir relació amb terrorisme islàmic que recentment havia actuat a França. Aquesta informació, però, va ser desmentida per part del Cos de Mossos d'Esquadra, atès que es va poder comprovar que els individus tenien relació amb el tràfic de drogues.

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Arenys van iniciar la indagació d’aquests fets i van identificar els dos conductors del vehicle fugit de la Policia Francesa. Relacionats amb els dos fugits, també es van identificar quatre persones més que formaven un grup criminal dedicat al tràfic de drogues, i es van descobrir les identitats falses que utilitzaven alguns d'ells així com els vehicles utilitzats en els delictes.

La investigació va conduir els mossos fins la localitat de la Jonquera, el 3 de febrer. Allà es va verificar que un membre del grup que els investigadors relacionaven amb els fets del vehicle fugit de França s’allotjava en un hotel de la zona. Part dels investigadors d’Arenys es van desplaçar fins la Jonquera on, amb suport d’agents de la comissaria de Figueres, van localitzar i detenir aquest individuo juntament amb altres tres homes. En el moment de la detenció, un d'ells tenia les claus d’un turisme que constava com a sostret a Bèlgica en un robatori violent en un domicili. Els agents van realitzar un escorcoll del vehicle, aparcat en el mateix pàrquing de l’hotel, on s’hi van trobar 20 quilos de cabdells de marihuana i 3 quilos d’haixix (amb un valor total de la droga intervinguda de 25.000 euros en el mercat), a part de 4.000 euros i plaques de matrícula sostretes a França. Els agents van detenir als quatre individus a la Jonquera.

Posteriorment, el 27 de febrer, els agents van detenir una cinquena persona, una dona veïna de Gavà, que col·laborava amb el grup criminal. Els dos individus fugits de la Gendarmeria van ser identificats però no localitzats i es va sol·licitar a l’Autoritat Judicial que dictés dues ordres de detenció.

Finalment, de les cinc persones detingudes, quatre van quedar en llibertat amb càrrecs en espera de citació judicial i una d’elles va ingressar a presó després de passar a disposició al jutjat de guàrdia dels de Figueres.