Els Mossos detenen cinc persones per cultivar dues plantacions de marihuana al costat del riu Fluvià a Garrigàs i Cabanelles

2017-09-19 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir els dies 13 i 14 de setembre, a les poblacions de Garrigàs i Cabanelles, cinc homes d’entre 28 i 42 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicilis a l’Alt Empordà i Baix Empordà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La primera de les actuacions policials va tenir lloc el dia 12 de setembre, quan agents d’aquesta comissaria van tenir coneixement que hi havia una plantació de marihuana amagada a la riba del riu Fluvià, concretament en un paratge de la població d’Arenys d’Empordà.

Quan els agents van fer les comprovacions vorejant el riu, van descobrir una plantació de marihuana d’unes 200 plantes d’aproximadament dos metres d’alçada. Entre les bardisses van localitzar i detenir un home que va intentar fugir davant la presència policial. Després de destruir la plantació, els agents van vigilar la zona. L’endemà els mossos van detenir una segona persona que va estacionar un vehicle a les immediateses de la plantació, portava menjar i tabac a les mans,  i buscava la plantació ja destruïda.

En la segona de les actuacions, el passat 14 de setembre, diverses patrulles es van adreçar a la població de Cabanelles, dins la barriada d’Espinavessa, ja que tenien indicis que hi podria haver una plantació de marihuana.

En arribar al lloc els agents van localitzar una plantació de 544 plantes al costat del riu. En les immediacions van veure un individu que estava a l’interior d’una tenda de campanya estirat i tapat amb una manta. Els mossos també van localitzar una zona destinada a l’assecat de les plantes de marihuana.

Vigilant la plantació els agents van poder detenir dos homes més que es van apropar amb un turisme, el van estacionar i es van endinsar a la llera del riu a través d’un canyissar.

En l’actuació policial els agents van intervenir 544 plantes de marihuana, dues bosses transparents de cabdells de marihuana, 6 telèfons mòbils, 60 euros en bitllets fraccionats, tiquets de compra i factures de testos per valor de 1.000 euros i dues ampolles de producte per cultiu de marihuana. Tots tres homes van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior aquesta droga estaria valorada en uns 45.000 euros.

Els detinguts, alguns d’ells amb antecedents, van passar els dies 14 i 15 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar  la seva llibertat amb càrrecs.