Els Mossos detenen a Vilafant i Figueres quatre francesos amb droga valorada en més de 23.000 euros

2014-07-24 13:00

Agents de la Policia de Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 20 de juliol a Vilafant i Figueres, quatre homes d’entre 25 i 34 anys, de nacionalitat francesa i domicili desconegut,  com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Figueres van observar que habitualment, a altes hores de la matinada, a la urbanització La Solana de Vilafant, hi havia diversos cotxes amb matrícula francesa que estacionaven i els seus ocupants intercanviaven bosses de plàstic.

Davant les sospites que es tractés de compravenda de droga, el passat 20 de juliol, van establir un dispositiu per tal d’identificar aquests joves.

Cap a les cinc de la matinada una patrulla de paisà va detectar un home que es dirigia al seu turisme, amb matrícula francesa, que estava estacionat en un carrer de la urbanització.

Després d’identificar l’home, que es va mostrar molt nerviós en tot moment, van escorcollar el vehicle. Al seu interior van trobar cinc bosses de plàstic envasades al buit amb 4750 grams de cabdells de marihuana i 12’6 quilograms d’haixix distribuïts en 25 paquets Segons l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents (OCNE) la droga intervinguda podria arribar a tenir un valor al mercat de 23.275 euros.

A més, al noi també li van trobar 100 euros en bitlles fraccionats. Per tot això, se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Mentre feien aquesta detenció, un altre vehicle amb matrícula francesa va passar pel mateix lloc i, en adonar-se de la presència policial, va augmentar la velocitat i va marxar ràpidament. Immediatament, els agents van alertar les altres patrulles, que estaven participant en l’operatiu per tal d’aturar al vehicle escàpol.

Una dotació policial, també de paisà, va localitzar el cotxe en direcció França, circulant per la N-IIa, i el va aturar al punt quilomètric 3, dins el terme municipal de Figueres. Dins del cotxe, on viatjaven tres nois, van trobar 1.095 euros, fraccionats en bitllets de 10 i 20 euros, escampats pel terra del lloc del copilot.

Després de fer les comprovacions oportunes, els policies van comprovar que els tres nois estaven coordinats conjuntament amb el primer detingut en la venda de la droga. Per aquest motiu també van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els detinguts, que no tenen antecedents a l’estat espanyol, van passar el dia 21 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.