Els Mossos detenen a la Jonquera dos homes per falsificació documental i usurpació d’identitat

2019-03-29 13:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 25 de març, a la Jonquera, dos homes de 40 i 47 anys, de nacionalitat francesa i amb domicilis desconeguts, com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic i un delicte d’usurpació de l’estat civil.

La nit del 25 de març diverses patrulles de la comissaria de Figueres es van adreçar fins un hotel de la població de la Jonquera, ja que d’acord amb el registre de viatgers i hostes, dues persones s’haurien registrat en diverses ocasions amb identitats diferents.

Quan els mossos van arribar a l’hotel van identificar els dos homes dins l’establiment. En les seves identificacions es van acreditar amb documentacions que no els corresponien a la seva persona.

En l’escorcoll els van localitzar diverses cartes nacionals d’identitat de França, passaports de la República de França, passaports d’Argèlia, diverses targetes bancàries, cinc telèfons mòbils, un permís de conduir i 1.800 euros en bitllets fraccionats, nombrosos bitllets estrangers i una clau de cotxe.

Els agents, que van localitzar el vehicle a les immediacions de l’hotel, el van escorcollar i dins hi van trobar  5.000 euros més, així com un altre telèfon mòbil.  

Els dos homes van quedar detinguts per aquests dos fets delictius i també perquè els constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega pendent, emesa pels tribunals francesos per delictes contra la salut pública.

Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el dia 26 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.