Els Mossos detenen a Figueres quatre homes per cometre tres robatoris violents i provocar lesions de diversa consideració a les víctimes

2020-10-15 11:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el dia 9 d’octubre, en aquesta població, un home de 27 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Girona, com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació i un delicte de lesions.

Aquest primer fet va tenir lloc la tarda del 9 d’octubre, quan agents d’aquesta comissaria van rebre l’avís d’adreçar-se a un comerç situat al carrer Sant Llàtzer, ja que un home havia intentat furtar diversos productes ocultant-los sota el jersei. Quan la patrulla va arribar al lloc dels fets diversos testimonis tenien retingut un home que, en ser recriminat pel furt, s’havia posat violent i havia agredit la propietària amb un cop de puny, causant-li diversos hematomes a la cara i al llavi.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 10 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

En una segona actuació policial, l’11 d’octubre, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana d’aquesta comissaria van detenir dos homes de 21 i 29 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres i Sant Adrià del Besòs respectivament, com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació i un delicte de lesions.

Els fets van tenir lloc la mateixa matinada, quan es va produir un robatori violent al centre de la ciutat de Figueres. Dos homes van abordar un jove per demanar-li diners i, tot i donar deu euros,  el van colpejar i el van tirar al terra per sostreure-li més diners, la cartera, unes claus i el telèfon mòbil.

Poc després, els mossos van detenir els lladres a la Pujada del Castell i van recuperar i entregar al seu propietari tots els objectes sostrets. En el moment de la seva detenció se’ls va intervenir una navalla.

Els detinguts, amb antecedents, va passar el dia 11 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Finalment, el 13 d’octubre es va detenir un home de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un robatori amb violència. Els fets van tenir lloc el vespre del 5 d’octubre, al carrer Tapis, quan un home va amenaçar a un altre amb una ampolla.

La víctima li va explicar que no duia diners i el lladre va trencar l’ampolla i li va fer un tall a la cuixa. Tot seguit, va fugir ràpidament de la zona.

El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar el dia 14 d’octubre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.