Els Mossos detenen 3 persones per dos furts en àrees de servei de l'AP-7 a l’Alt Empordà i a la Selva Interior

2015-01-05 11:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 20 de desembre, a Maçanet de la Selva, tres homes de 27, 32 i 35 anys d’edat, de nacionalitat albanesa i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat i dues temptatives de furt. A un d’ells també se li imputa un delicte de conducció temerària.

Pels voltants de les cinc de la tarda del mateix dia 20, els Mossos van tenir coneixement de diversos intents de robatori en diferents àrees de servei de l’AP-7, a les comarques de la Selva Interior i de l’Alt Empordà. L’objectiu dels lladres eren turistes que viatjaven amb els seus vehicles.

Concretament els mossos van saber que s’havia produït una temptativa de furt i una falta de danys a l’àrea de servei Selva Sud, al municipi de Maçanet de la Selva. Uns turistes, que dinaven al restaurant de l’àrea, van sospitar de l’actitud de tres persones que van estacionar un vehicle al costat del seu, per la qual cosa es van fixar amb la matrícula.

Després de dinar van prosseguir la marxa i al cap d’uns quilòmetres van notar que una roda anava fluixa. Es van aturar al voral i immediatament un turisme se’ls va aproximar. Dins d’aquest van reconèixer les persones que havien vist minuts abans a l’àrea de servei. Tot apuntava que els havien manipulat la roda del vehicle per assaltar-los posteriorment, per la qual cosa els turistes van decidir accelerar la marxa i fugir del lloc.

Poc abans, el ocupants del mateix vehicle havia protagonitzat una temptativa de furt a l’àrea de servei Empordà Sud, al municipi de Garrigàs (Alt Empordà). Amb un modus operandi similar, havien intentat sostreure diverses pertinences d’un altre vehicle de turistes.

Arran dels fets es va iniciar un ampli dispositiu de recerca. Prop de la sortida 8 de l’autopista, en sentit Barcelona, una patrulla de trànsit va veure passar el vehicle sospitós a gran velocitat i van iniciar un seguiment. Després que el cotxe fugitiu conduís temeràriament el van interceptar a l’àrea de servei de Selva Sud, i van detenir els tres ocupants.

Quan els agents tenien els homes detinguts fora del vehicle un guàrdia civil, que no estava de servei, els va oferir la seva col·laboració fins l’arribada de les altres patrulles de mossos.

Amb el recolzament de diverses unitats policials del cos de mossos d’esquadra activades pel dispositiu, com l’Àrea Regional de Recursos Operatius, l’Àrea Regional de Trànsit, l’Àrea Bàsica Policial de Santa Coloma de Farners i la Unitat Operativa de Mobilitat es van traslladar els detinguts fins la comissaria de Santa Coloma de Farners.

Els detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van passar el dia 23 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat.

Lloc de cerca