Els Mossos detenen 2 joves per furts i un robatori amb violència i intimidació a Figueres

2022-04-07 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir l’1 d’abril dos homes, de 20 i 23 anys, com a presumptes autors de dos furts, un robatori amb violència i intimidació, i un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

La tarda de l’1 d’abril una patrulla de paisà, que feia gestions policials per Figueres, va tenir coneixement que s’havien produït diversos il·lícits a la ciutat.

El primer va ser el furt d’una bossa de mà que va tenir lloc al Parc Bosc de Figueres. Una dona que feia fotografies va deixar les seves pertinences sobre un banc públic i quan es va girar, li havia desaparegut la bossa de mà amb un telèfon mòbil a l’interior i diversa documentació.

Poc després tres nois van ser intimidats per dos joves que els van sostreure un anell i un penjoll d’or al carrer Passeig Nou.

Diverses patrulles de Figueres i Roses es van activar per tal de localitzar els lladres, d’acord amb les descripcions facilitades per les víctimes.

Una patrulla de paisà va veure els sospitosos que anaven en una bicicleta al carrer Pujada del Castell. Els agents es van identificar com a policies, però ambdós nois els van empènyer violentament fins a gairebé fer-los caure. Finalment els van detenir.

Mentre es produïa l’actuació policial, una dona que va passar pel lloc va reconèixer com a seva la bicicleta que portaven els joves. Va explicar que feia un mes que li havien sostret del portal del seu edifici, tot i que no ho va denunciar. Els agents li van retornar, un cop fetes les comprovacions.

Els detinguts, a qui els consten nombrosos antecedents, van passar el dia 2 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.