Els Mossos d'Esquadra posen en marxa el dispositiu específic de compliment de mesures COVID durant les Festes de Nadal i Cap d'Any

2021-12-23 17:30

El cos de Mossos d’Esquadra ha desplegat un dispositiu específic amb l’objectiu d’establir les mesures preventives oportunes per tal de garantir el compliment de la normativa establerta per fer front a la crisis sanitària ocasionada per la COVID 19.

El dispositiu, que anirà del 24 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022,  vetllarà pel compliment de la limitació de mobilitat personal nocturna de 1 a 6 hores i per garantir un ús adequat dels espais públics i evitar l’ocupació massiva arreu de Catalunya derivades de les probables restriccions per garantir les mesures de distanciament social.

Per fer-ho possible i garantir la presència policial, s'incrementaran les patrulles de seguretat ciutadana i es reforçaran els equips d’ordre públic en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit. El nombre d’increment de  patrulles de seguretat ciutadana serà de 50 en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit. El nombre d’increment  d’equips d’ordre públic serà de 16 en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit. Uns 200 agents més al carrer per torn de nit que s’addicionen als serveis ordinaris. Aquest reforç suposarà 698.807 € en hores extra d’agents.

Cal destacar que les dades dels darrers deu dies posen de manifest l’elevadíssim nivell de compliment per part de la ciutadania i la tasca eminentment preventiva dels Mossos d’Esquadra. Entre els dies 10 i 19 de desembre, s’han fet 3.001 actuacions d'Informació, vigilància i inspecció arreu del país i només s'han aixecat denúncies en un 0.8% dels casos, concretament hi han hagut 24 denúncies. Del total de les actuacions, un 29% ha estat en espais d'oci, un 68% en locals de restauració i el 3% restant en gimnasos i residències. De les 24 denúncies, 6 han estat imposades a locals d'oci i 18 a locals de restauració, cap en gimnasos.

Des de l’inici de la pandèmia, el cos dels Mossos d’Esquadra realitza tasques de prevenció i d’informació en relació al seguiment de les mesures Covid de manera ordinària i ha anat adaptant l’operativa a la normativa i de manera proporcional a l’evolució de la pandèmia.