Els Mossos d'Esquadra imputen una dona per tenir 174 armes de foc a casa seva a Castelló d'Empúries

2015-09-22 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses van denunciar penalment, el dia 8 de setembre, una veïna de Castelló d’Empúries com a presumpta autora dels delictes de tinença d’armes prohibides, tinença d’armes reglamentades amb carència de permís, amb l’agreujant d’haver estat introduïdes de manera il·legal en territori nacional, dipòsit d’armes reglamentades i munició, i dipòsit d’armes de guerra.

El 8 de setembre la Policia Local de Castelló d’Empúries va tenir coneixement que en un domicili de la població hi havia una gran quantitat d’armes. Aquestes pertanyien a un senyor d’edat avançada que havia mort recentment.

La policia local va comunicar el fet als Mossos i el mateix dia, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Roses i la Unitat Central de Balística, van realitzar una entrada i perquisició voluntària al domicili del finat, on es trobava la vídua.

En una habitació del domicili van localitzar diversos armaris metàl·lics de seguretat que contenien 124 armes de foc llargues i 50 armes de foc curtes, totes elles en perfecte estat de conservació i funcionament. També hi havia munició de diferents calibres. Entre les armes hi havia 33 rifles, 51 carabines, 24 fusells, 17 escopetes, 33 revòlvers i 16 pistoles de diferents marques.

Segons la vídua, el seu marit col·leccionava armes de foc atès que havia sigut militar de l’exercit dels Estats Units d’Amèrica i havia participat en diverses guerres d’arreu del món. Les armes van ser intervingudes per la Unitat Central de Balística i la dona va ser denunciada penalment per diferents delictes de tinença i dipòsit d’armes, i de munició.

La imputada va ser citada per tal de presentar-se al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Lloc de cerca