Els Mossos d’Esquadra enxampen quatre mariscadors furtius al Cap de Creus

2016-06-02 15:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius van denunciar el passat 19 de maig a Roses, quatre homes, d’entre 40 i 50 anys, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de l’Alt i Baix Empordà, per extreure marisc utilitzant equips de respiració autònoma, per no tenir llicència de mariscador, per tenir mol·lusc sense guia, incomplir les condicions establertes en llicencies o permisos de pesca de marisqueig o d’extracció de recursos marins. 

El dia 19 de maig, agents de la unitat regional de Medi Ambient de Girona van detectar una embarcació, amb quatre ocupants, per la zona del Cap de Creus. Els mossos van veure com dues d’aquestes persones van realitzar una immersió amb els seus respectius equips de respiració autònoma i van pujar a l’embarcació amb dues saques.

Els agents van fer un seguiment discret de l’embarcació fins que va atracar al port de Roses. Un cop allà, la patrulla va realitzar la inspecció pertinent i va trobar dos sacs amb 25 quilograms de musclos.

Davant les evidències, els agents van denunciar a les quatre persones per diferents infraccions de la Llei de Pesca i acció Marítimes, concretament, per extreure marisc utilitzant equips de respiració autònoma, per no tenir llicència de mariscador, per tenir mol·lusc sense guia de circulació i per incomplir les condicions establertes en llicencies o els permisos de pesca, de marisqueig o d’extracció de recursos marins. 

Un cop denunciats, la patrulla va decomissar la captura així com els equips utilitzats per realitzar-la. Les denúncies es van trametre al Departament d’Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca.