Els Mossos d'Esquadra engeguen un Pla de Seguretat Integral a tot Catalunya per fer front als principals reptes de seguretat d'aquest estiu

2024-07-05 13:00

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra implementa a tot Catalunya un Pla Integral per garantir el control i fer front als principals reptes de seguretat d’aquest període estival. Aquest pla neix amb la voluntat de donar una enfoc qualitatiu a les necessitats de seguretat, no només en les zones costaneres tradicionals sinó també en l'interior i zones de muntanya, que han vist un creixement del turisme d’ençà la pandèmia.

S’incrementa la capacitat operativa de les comissaries d’arreu del territori amb un creixement de 882 efectius policials respecte l’estiu del 2023. S’han dissenyat dispositius més robustos per minimitzar incidents que es produeixen en l’àmbit de la nit i el lleure; per mantenir la seguretat i la convivència en zones amb més concentració de persones i reforçar la prevenció en l’àmbit de l’amenaça terrorista La lluita contra les violències sexuals, la multireincidència que opera a tot el territori i el manteniment de l’ordre públic i la seguretat durant les nits es mantenen com a eixos principals del pla d’estiu.

Amb l’objectiu d’augmentar la seguretat viària i reduir la sinistralitat, s’intensifica la presència de patrulles de trànsit en vies amb un major nombre de desplaçaments com l’AP7. Es reforcen les àrees de servei per prevenir furts i robatoris amb força.

 Aquest estiu s’implementen els nous Dispositius Personals de Gravació (DPG) que els utilitzen les patrulles de seguretat ciutadana i les Àrees Regionals de Recursos Operatius i que suposen un pas endavant en la transformació tecnològica del Cos.