Els Mossos d'Esquadra detenen un home per cultivar 967 plantes de marihuana en un bar del carrer Rentador de Figueres

2022-07-25 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra amb col·laboració de la Guàrdia Urbana de Figueres van detenir el passat dijous un home, de 24 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a mitjans d'aquest mes de juliol, després de tenir coneixement que en un bar, situat al carrer Rentador de Figueres, podia haver-hi una plantació indoor de marihuana.

Durant la fase inicial de la investigació es va detectar que el local tenia un elevat consum d’electricitat i la instal·lació estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica de distribució.

El passat dia 21 de juliol, pels volts de les 15:00 hores, es va fer una entrada i perquisició al local, on es van  localitzar 967 plantes de marihuana, distribuïdes en un soterrani del bar, on es van trobar 605 plantes, i en una habitació del primer pis, on van comissar 362 plantes.

A la plantació del soterrani s’accedia per una obertura oculta entre el mobiliari de l’establiment, per tal de dificultar la seva localització.

En les dues estances hi havia una infraestructura perfectament muntada per tal d'afavorir el ràpid creixement de les plantes. En total es van comissar 54 làmpades, 54 transformadors, 3 filtres de carbó, 18 ventiladors i 8 aparells d'aire condicionat.

Davant d'aquests fets es va detenir l’encarregat de l’establiment i que, presumptament, gestionava les plantacions, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

En l'escorcoll els investigadors també van trobar una defensa elèctrica, fet que va motivar que denunciessin al detingut per tinença il·lícita d'armes, a l’estar prohibida la possessió d'aquest aparell.

El detingut va passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de  Figueres.