Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Figueres per robar en un garatge i cinc trasters

2021-09-08 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el 2 de setembre, a Figueres, un home de 27 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la ciutat, com a presumpte autor d’un robatori amb força, un delicte d’estafa bancària en grau de temptativa i quatre robatoris amb força a interior de traster, tres d’ells en grau de temptativa.

El passat 12 de juliol els mossos d’esquadra d’aquesta comissaria van rebre la denúncia del propietari d’un garatge, amb plaça d’aparcament tancada, ubicat en un edifici del carrer Pere III de Figueres, ja que li havien entrat a robar.

El lladre va accedir pel sostre després de pujar per la paret. En el robatori li van sostreure una bicicleta elèctrica valorada en 2.000 euros, i de dins el cotxe, el Document Nacional d’Identitat i una targeta bancària.

Tot i que la víctima va bloquejar la targeta, hores després de la sostracció, el lladre va intentar fer fins a quatre reintegraments en un caixer automàtic del carrer Nou i va intentar fer una compra en un establiment de la ciutat.

La nit del 21 d’agost es va produir quatre robatoris més en trasters d’un garatge comunitari, situat al carrer Sant Pau.

Quan els agents van fer la inspecció ocular al lloc dels fets, van constatar que la porta exterior del garatge presentava diverses marques de forçament, i els quatre trasters també tenien la porta forçada.

En tres dels trasters no van arribar a sostreure res, mentre que del quart es van emportar vestits, abrics i pantalons per un valor de 20.000 euros. 

La Unitat d’Investigació, que es va fer càrrec d’esbrinar l’autoria d’aquests il·lícits, va detenir el presumpte autor el passat 2 de setembre a la ciutat de Figueres.

El detingut, a qui li consten nombrosos antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el 3 de setembre, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.