Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes el mateix dia a Figueres per delictes contra el patrimoni

2021-04-16 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra juntament amb Guàrdia Urbana de Figueres van detenir el dia 14 d’abril, dos homes, de 20 i 21 anys, de nacionalitat marroquina, tots dos veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a l’interior de domicili.

Els fets van succeir el passat dimecres, al voltant de les 15:00 hores, quan dos homes van intentar accedir a diversos domicilis del carrer Pujades de Figueres.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets van comprovar que havien forçat les reixes d’uns baixos i les finestres es trobaven obertes.

Els agents de la Guàrdia Urbana van iniciar una recerca per l’interior de l’immoble i van localitzar dos homes que coincidien amb la descripció facilitada pels testimonis. Aquests, en veure’s descoberts, van intentar fugir per una finestra.

Tot i això, els mossos els van interceptar i en escorcollar-los van trobar joies que presumptament havien estat sostretes de l’interior del pis.

Davant les evidències, els agents els van detenir com a presumptes autors d’un robatori amb força a l’interior de domicili.

Robatori amb força i atemptat contra els agents de l’autoritat

El mateix dia 14, els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir un home de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la mateixa població, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força interior de vehicle i un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

Els fets van succeir cap a la mitjanit quan els mossos van detectar un home, amb actitud sospitosa, que duia una maleta a l’esquena.

El sospitós, amb actitud molt nerviosa, va donar respostes incoherents sobre la procedència de la maleta i dels possibles objectes que hi guardava. A més, va donar un cop de puny a un dels agents i va fugir corrents.

Poc després, els agents van aconseguir detenir-lo a la Rambla de Figueres. A l’interior de la maleta els mossos van localitzar un martell elèctric i diferents eines de treball.

A la poca estona, la dotació policial va localitzar una furgoneta amb eines a l’interior que es trobava molt propera a la zona dels fets i que tenia la porta forçada. Els agents van fer gestions amb el propietari i l’home va reconèixer el martell percussor i la resta d’eines com a seves.

Els tres detinguts, que tenen nombrosos antecedents, van passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.