Els Mossos d'Esquadra detenen sis persones i desarticulen un grup criminal que es dedicava a fer robatoris violents en domicilis de l'Alt Empordà

2024-05-10 11:30

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la DIC de la Regió Policial de Girona juntament amb efectius de la Unitat d’Investigació de Figueres, amb el suport d’efectius de l’ARRO, la Brigada Mòbil, Canina i la Unitat de Drons, van detenir el dia 7 de maig cinc homes i el dia 9 de maig una sisena persona, tots d'entre 26 i 38 anys, com a presumptes autors de delictes de robatoris amb violència i/o intimidació, lesions i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar a finals del 2022, quan els presumptes autors van cometre robatoris amb violència a domicilis de les poblacions de Vilamalla, Biure i Garriguella.

En tots els casos els autors assaltaven domicilis particulars i exhibien armes de foc, s’identificaven com a policies, anaven encaputxats i es mostraven molt violents, fins al punt de lligar i colpejar a les víctimes.

Durant les últimes setmanes s’ha confirmat que el grup continuava actiu i presumptament, també serien els responsables d’altres fets violents a la província que encara s’estan investigant.

Finalment, els investigadors van dur a terme un operatiu el passat 7 de maig a Figueres per tal de localitzar i detenir els membres del grup criminal amb set entrades i perquisicions a domicilis de Figueres i Avinyonet de Puigventòs.

Una de les entrades i perquisicions incloses dins del dispositiu correspon a una nau ubicada a la població de Vilamalla on la Unitat de Medi Ambient, que també va participar en el dispositiu, va detectar diferents infraccions a la normativa mediambiental en un taller il·legal de vehicles, relacionat amb les persones investigades.

En total, els agents van intervenir 11000 euros, una pistola semi automàtica, munició de 9 mm, 3200 grams de marihuana, perruques, passamuntanyes, armilles antibales, una faixa d’ús policial, un dispositiu de geolocalització i brides. Objectes que haurien utilitzat en els seus assalts.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten noves detencions els propers dies relacionades amb el cas.

Els cinc detinguts del dia 7 van passar el 9 de maig a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció 4 de Figueres, mentre que el detingut del dia 9 passarà avui a disposició del mateix jutjat.