Els Mossos d'Esquadra detenen quatre francesos per tràfic de drogues a Figueres

2014-01-25 18:00

Segons s'ha informat avui dissabte agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 18 de gener, tres homes, de 24 a 28 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Tour-de Salvagny, Nerac i Arcachon, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Dues patrulles de mossos de paisà, que realitzaven un dispositiu preventiu de robatoris a la població de Figueres, van observar un vehicle amb quatre ocupants que circulaven lentament i mantenien una actitud vigilant i nerviosa.

Els agents van fer-los un seguiment discret i van comprovar que contactaven amb altres persones, amb les quals intercanviaven, de manera dissimulada, alguna cosa.

Als mossos els va semblar sospitós aquest comportament i van decidir actuar, acreditant-se com a policies. Van identificar les quatre persones i van comprovar que tres d’elles portaven, en total, uns 1.400 euros en bitllets fraccionats, 1.040 grams de marihuana, i una dosi de cocaïna i heroïna.

Per aquest motiu els agents van detenir els tres homes per un delicte contra la salut pública. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents la droga comissada estaria valorada en uns 1.169 euros. Els detinguts van passar el 19 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

D’altra banda, mossos d’esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 17 de gener, un home de 27 anys, de nacionalitat francesa i veí de Perpinyà, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van succeir el mateix 17 de gener, al voltant de quarts de dues de la tarda, durant un dispositiu preventiu contra el tràfic de drogues que es realitzava per la zona del barri de la Marca de l’Ham de Figueres.

Els agents van localitzar un home que sortia del barri amb una bossa d’escombreries plena de plantes de marihuana. Concretament, van localitzar diferents farcells embolicats en plàstic que contenien 698 grams de marihuana.

Per aquest motiu, es va detenir a l’home com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.El preu de les substàncies intervingudes segons l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents seria d’uns 762 euros. El detingut va passar el 18 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.