Els Mossos d'Esquadra detenen nou persones després d'un tiroteig a Sant Llorenç de la Muga

2014-09-18 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la comissaria de Figueres van detenir el dia 16 de setembre, a Llers i Sant Llorenç de la Muga, nou homes d’edat compreses entre els 18 i 62 anys, tots ells de nacionalitat espanyola menys un d’ells de nacionalitat marroquina, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) i set d’ells també com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit (tràfic de drogues).

Al voltant de les set de la tarda del dia 16 de setembre, els mossos van saber que es podrien haver efectuat trets amb una arma de foc en un camp (de plantes de marihuana) situat a la població de Sant Llorenç de la Muga. També van saber que hi havia un vehicle i una furgoneta implicats i que, suposadament, 5 o 6 persones haurien fugit amb una furgoneta.

Amb  els extrems recollits, els mossos van establir un dispositiu de recerca del vehicle escàpol, fins que el van localitzar a la carretera GI-510 (Llers). Els agents no van perdre de vista la furgoneta i van intentar autrar-la diverses vegades, però el conductor del vehicle en va fer cas omís i va continuar circulant de forma temerària direcció la població d’Avinyonet de Puigventós  posant en perill la resta d’usuaris de la via.

Finalment la furgoneta va fer una forta frenada i es va aturar. Els mossos van identificar els set ocupants i van registrar el vehicle on van trobar-hi un cartutx i 200 kg de plantes de marihuana a la part posterior del vehicle. Els mossos van detenir els 7 ocupants de la furgoneta.

Els agents van posar-se en contacte amb les persones que manifestaven haver estat víctimes dels trets i van adreçar-se al seu mas. Els mossos van sol·licitar al propietari del mas si podien inspeccionar-lo davant la sospita que també poguessin dedicar-se al tràfic de drogues (plantes de marihuana).

Una vegada dins el mas, els mossos van localitzar-hi material divers que s’utilitza pel cultiu de les plantes de marihuana: focus, saques, màquina de triturar, transformadors, ventiladors, etc i en una de les estances de la casa també hi van trobar 101 plantes penjades en procés d’assecar-se. A més, els agents van comissar quatre escopetes i munició.

Davant les evidències el propietari del mas i el seu fill van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la  salut pública.

Els mossos continuen treballant en el investigació, per tal d’aclarir els fets. Els nou detinguts, dels quals només dos tenen antecedents, passaran properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.