Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones per cultivar marihuana en un habitatge de Vilamalla

2021-10-13 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 7 d’octubre, un home i una dona, de 22 i 27 anys, de nacionalitats espanyola i argentina, amb domicili a Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es van iniciar a principis d’octubre quan els mossos van saber que en un domicili, ubicat al carrer de l’Estació de la població de Vilamalla, s’hi podria cultivar marihuana. Immediatament, els agents van fer gestions per comprovar si realment existia aquesta plantació indoor.

Finalment,  el 7 d’octubre es va fer una entrada i perquisició al domicili on es van localitzar 266 plantes de marihuana a l’interior de la casa i 77 en una plantació exterior. A més, també van comissar 1898 grams de cabdells i divers material per facilitar el cultiu.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior els cabdells de marihuana i les plantes estarien valorats en uns 40.760 euros.

També van comprovar que la instal·lació tenia l’escomesa de llum manipulada.

Davant les evidències, es va detenir els dos ocupants com a responsables de la plantació.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 7 d’octubre  a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.