Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes que havien intentat robar en un domicili de Vila-sacra

2013-01-28 17:30

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà van detenir el dissabte 26 de gener a Vila-sacra, Xhuljan A, de 21 anys i de nacionalitat albanesa, i Hammou B, de 50 anys i de nacionalitat marroquina, tots dos veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa.

 

Els fets van passar pels voltants de les tres de la matinada del mateix dia 26, a la població de Vila-sacra. Un avís va alertar els Mossos que un home havia intentat entrar en una de les cases, mentre els propietaris estaven dormin. Aquests es van despertar en escoltar sorolls i el lladre va fugir saltant per un balcó. Prop de la casa l’esperava un turisme amb un altre ocupant. 

Vàries patrulles es van dirigir a la zona i van establir diversos controls de pas, per tal de localitzar el vehicle. En un d’aquest controls, els mossos van intentar aturar un turisme que podia estar relacionat amb el robatori. El conductor va fer cas omís de les indicacions dels agents i es va donar a la fuga, essent interceptat després d’una breu persecució. Un cop aturat, els mossos van escorcollar vehicle i ocupants. Dins del maleter van localitzar un monitor d’ordinador, una vídeo consola i un sintonitzador de TDT, entre altres objectes.

 

Els dos ocupants del vehicle van quedar detinguts per la temptativa de robatori a la casa de Vila-sacra. La investigació continua oberta, donat que tot apunta que el material localitzat al turisme prové d’algun altre robatori. El detinguts, que tenien antecedents, van passar el 26 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.