Els Mossos d'Esquadra detenen a Roses tres persones per insultar i amenaçar un noi per la seva condició sexual

2022-08-28 11:00

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Comissaria General d'Informació (CGINF) van detenir el 25 d'agost a Roses, un jove de 20 anys i dos menors d'edat, com a presumptes autors d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte d'amenaces.

A principis del mes de juliol d'aquest any, els agents van rebre la denúncia on s'explicava que la víctima feia dos anys aproximadament que rebia insults i amenaces per part d'un grup de nois de la mateixa població. Aquesta situació es produïa diàriament, inclòs en el lloc de feina i sempre referint-se a la seva condició sexual.

Arran d'aquests fets, els mossos van iniciar la investigació per tal de poder identificar, localitzar i detenir els presumptes autors dels fets. La investigació va donar els seus fruits aquest dijous quan van detenir un jove de 20 anys i dos nois menors d'edat com a autors dels insults i les amenaces.

Així mateix, s'ha agafat declaració a dues persones més com a investigades pels mateixos fets.

La denúncia de la víctima ha estat crucial per a la investigació que ha culminat amb les detencions. Els delictes d'odi i discriminació són una expressió d'intolerància i de menyspreu cap a la diferència, comprenent casuístiques que poden tenir a veure amb el racisme, la xenofòbia, la LGTBIQ + fòbia, etc.

Amb l'objectiu de cercar la màxima eficàcia en la resolució de casos, és d'especial transcendència que les víctimes d'aquests tipus de delictes denunciïn els fets a la policia. Aquest és el primer pas per poder assessorar i fer un seguiment de la víctima, recopilar tota la informació relacionada amb els fets i recollir el màxim de proves i indicis.

El detingut major d'edat va passar el dia 26 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres qui va decretar la llibertat amb càrrecs i els menors d'edat van declarar a la Fiscalia de Menors de Girona.