Els Mossos d'Esquadra detenen a Roses la cuidadora d'un senyor d'edat avançada per estafar-li fins a 27.000 euros

2024-06-18 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Roses van detenir el dia 13 de juny, a Roses, una dona de 53 anys com a presumpta autora d’un delicte d’estafa bancària.

El mes de maig agents d’aquesta comissaria van rebre la denúncia dels familiars d’un senyor d’edat avançada ja que presumptament la dona que el cuidava li podria haver sostret diners del seu compte bancari des de feia temps.

La Unitat d’Investigació de Roses, que es va fer càrrec del cas, va analitzar tots els moviments bancaris de la presumpta víctima, un home de 85 anys i amb una capacitat visual disminuïda, des del mes de gener del 2023 fins al mes de maig d’enguany.

Els investigadors van constatar que les retirades fraudulentes d’efectiu es van començar a efectuar a partir de l’agost del 2023, de forma mensual i amb unes quanties que oscil·laven entre 1.000 i 1.200 euros.

Les retirades monetàries, fetes bàsicament en dues entitats de les poblacions de Roses i Figueres,  s’havien efectuat amb una targeta bancària de la víctima.

Fins i tot s’havien transferit 7.000 euros des d’un fons d’inversió que tenia l’home fins a la llibreta bancària on s’efectuaven els reintegraments continuats cada mes.

Els mossos calculen que la dona s’hauria apropiat d’entre 21.000 i 27.000 euros de forma fraudulenta durant aquests deu mesos.

L’autora, que es va aprofitar de la vulnerabilitat física de la víctima, per ser una persona d’edat avançada i amb una important disminució de l’agudesa visual, disposava d’una llibreta bancària nova mentre que al senyor n’hi havia donat una de vella i gastada sense espais d’impressió, convenientment tallada pel personal de banca.

Fruit de la investigació agents d’aquesta comissaria van detenir la presumpta autora d’aquesta estafa bancària el 13 de juny.


La detinguda, sense antecedents, va passar el 14 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.